Vi måste hålla avståndet till hatet och till krafterna som vill montera ned demokratin

maria j

2017-07-03

- Jag, och Lika Unika som jag företräder, har valt att vara här också i år. För att inte de onda krafterna ska vinna, för att stå upp för demokrati och yttrandefrihet och mänskliga rättigheter - för att höja rösten, lyfta och synliggöra rätten och möjligheten för flickor och pojkar, kvinnor och män med funktionsnedsättning, att leva som andra.

Det säger Lika Unikas ordförande Maria Johansson som finns på plats i Almedalen, Visby, för Lika Unika. Idag skriver 73 organisationer på Aftonbladets debattsida under rubriken ''Förbjud nazistgrupper och lär av historien.'' Bakgrunden är att den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen har fått tillstånd att vara på plats under årets politikervecka.

- Jag förutsätter att de som har makten över Almedalsveckan tar sitt förnuft till fånga och nu läser på, rannsakar sig själva och sedan tar ett rejält omtag inför nästa år, att årets bottennapp blir en skrämmande påminnelse om vikten av att hålla avstånd till hatet, till krafterna som vill montera ned demokratin.
Det är det enda möjliga. Allt annat är uteslutet, avslutar Maria Johansson.